Základná výbava na motorku. Čo ju tvorí?

Premýšľate nad tým, čo by ste si k mašine mali zaobstarať? Pozrite sa na základnú výbavu, ktorá sa bude starať o ochranu vášho zdravia a života. Čo by ste nemali zabudnúť?

Kvalitné topánky

Topánky na motorku majú mnoho funkcií. Okrem toho, že vás ochráni pred vetrom, dažďom, chladom alebo naopak prílišnou horúčavou, práve tomuto prvku budete môcť poďakovať za to, že po nechcenom páde normálne chodíte. Tu sa neoplatí šetriť. Topánky by mali byť dostatočne vysoké, musia vám dobre sedieť a musia byť homologované. Dobrá obuv vám urobí tú najlepšiu službu presne tam, kde sa budete pohybovať - či už to bude na okruhu, alebo na dlhých cestách.

Oblečenie pre pohodlie aj bezpečie

Moto oblečenie budete potrebovať pri každej jazde. Musí vám dobre sedieť a plniť požiadavky, ktoré naň máte. Budete hľadať oblečenie na závodný okruh alebo na jazdu na superšporte? V tom prípade zháňajte vhodnú kombinézu z kože. Na cestovanie, na enduro alebo na každodenné dochádzanie do práce sa zase poobzerajte po kvalitnom textilnom oblečení s dostatkom ochranných prvkov.

Rukavice neodkladajte

Všetci, ktorí už mali tú skúsenosť a z motorky spadli, sa zhodujú na jednom – za to, že si nepolámali ruky, vďačia práve kvalitným rukaviciam. Tie sú potrebné nielen pre pohodlné ovládanie motorky, na ochranu proti vetru, slnku aj chladu, ale aj pre vysokú ochranu v prípade pádu z mašiny. Rukavice nesmú tlačiť, nesmú vám ale ani byť voľné.

Bez prilby ani ranu

Podobne ako rukavice a topánky, ani prilbu by ste nemali odkladať ani na trasu, ktorú už dobre poznáte. Nikdy totiž neviete, aké nečakané situácie vás stretnú. Homologovaná prilba vám musí sedieť. Netlačí, ani sa neposúva do strán, keď sa práve rozhliadate na križovatke.

Kvalitná výbava na motorku nie je spočiatku lacnou záležitosťou. Chránite však to najcennejšie - svoje zdravie. Navyše vám vybavenie vydrží mnoho rokov.