Ako vyčistiť hlavu motora Jawy?

Vaša motorka si už zaslúži správnu údržbu? Nemusíte ju hneď zobrať do servisu. Niektoré prvky môžete obnoviť sami. Patria sem hlava motora. Ako to vyčistiť? Pozrime sa na to krok za krokom.

Už bolo na čase

Možno ste sa dostali do stavu, v ktorom naozaj chcete dostať svoj stroj do najlepšieho stavu, aký si skutočne zaslúži. Možno aj váš kúsok, ktorý sa chystáte renovovať, má veľa. Alebo ležal na podkroví tak dlho, že bol postavený so starou špinou. Aj keď pre váš stroj získate nové štýlové moto oblečenie, je najvyšší čas vyčistiť to, čo požaduje údržbu.

Žiadne drastické metódy

Ak sa chcete pokúsiť vyčistiť hlavu motora bez istoty, že nebudete nič pokaziť, zabudnite na drastické metódy. Preto nechajte oceľové kefy skryté a poškodenie povrchu nezvratne nebude potrebné. Namiesto toho sa vyčistí špeciálnym hliníkovým čističom.

Plastová kefka nepoškodzuje povrch

Na rozdiel od drôtenej kefy, ktorá by mohla ireverzibilne zmeniť formu kovového rebrovania, plastová kefka sa postará o dokonalý výsledok pri odstraňovaní nečistôt bez toho, aby sa na povrchu uvoľnila. Preto si ponechajte po ruke plastovú kefu, budete ju potrebovať.

Sprej sa nastrieka na povrch

Najprv budete čistiaci sprej navrhnutý pre hliník, nastriekajte na povrch, ktorý sa chystáte vyčistiť. Ihneď po postrekovaní prvej vrstvy sa pokúsite vyčistiť povrch pomocou vyššie uvedenej plastovej kefy.

Jedna vrstva nebude stačiť

Po prvom postrekovaní produktu sa uvoľní horná vrstva nečistôt. Potom máte niekoľko minút na odstránenie tejto vrstvy. V tomto prípade sa nebojte opakovať postup mnohokrát. Čistič vždy nastriekajte a potom všetko vyberte plastovou kefou. Týmto spôsobom môžete odstrániť zvyšky čistiaceho prostriedku, ktoré sa chemicky viaže na čistiacu plochu.

Ponoriť do vodnej lázne

Aj keď ste odstránili zvyšky spreje kefou, niečo zostalo na povrchu. Aby ste sa predišlo tvorbe škvŕn na kovovom povrchu, teraz celý kúsok vložíte do vodného kúpeľa. Potom vyčistíte zvyšky, ktoré boli prepustené iba vodou.

Ochrana kovu

Ako posledný krok použijete na prvok ochranný olej na kovy. Počkajte však, kým materiál s touto aplikáciou nie je dokonale suchý.

A je to hotové. Vyčistil si. Dokonale a bez poškodenia.