Zimná údržba motocyklov. Na jar bude veľmi žiariť

Hneď ako sezóna skončí, je potrebné správne pripraviť stroj na nasledujúce. Viete, aké základné kroky musíte podniknúť, aby ste urobili bicykel v najlepšom stave? Pozrite sa na náš článok.

Správne umyť

Môžete hádať, že bez správneho umývania bicykla v najlepšom stave na jar, ktorú nenájdete. Najprv odložte jeden deň, v ktorom dobre umývate stroj a nechajte dobre vyschnúť. Základom je čistenie odmasťujúcimi činidlami a dokonalé odstránenie nečistôt. Nezabudnite na brzdové doštičky, priestor sedadiel a zákutí na plastových častiach motocykla. Vaše odevy Moto, samozrejme, tiež podáva správy o údržbe. Perfektne ho vyčistite, umyte textilné oblečenie a nechajte dobre vyschnúť.

Odstráňte zabarvenie výfuku

Ako ďalšia časť údržby začnete odstraňovať sfarbenie výfukových plynov. Toto ošetrenie je vhodné pre niektoré z tekutých výrobkov, ktoré sú špeciálne vyvinuté na vyčistenie sfarbenia chrómu, nehrdzavejúcej ocele a titánových povrchov. Ideálne pre používanie motocyklov.

Zbavte sa trvanlivej špiny a hrdze

Počas prehliadky motocyklov možno zistíte, že ste nedokázali všetko odstrániť. Nebudete len zložiť hrdzu. Preto si vezmite leštenú pastu na kov. Môžete ho použiť na kovové povrchy, ktoré nie sú maľované. Hrdza a odolné nečistoty sa dajú ľahko odstrániť z ocele, hliníka, mosadze, meďnatiny a chrómu. Keď sa objaví kovová pasta, dokonca na ňu vytvorí ochranný povlak. Bude sa starať o ďalšiu ochranu pred vodou a špinou.

Ošetrujte lakované povrchy

Teraz začnite voskovať a upravovať lakované povrchy vášho motocykla. Najmä tam, kde je povrch už vyblednutý a na prvý pohľad starý, použijete vosk s abrazívnymi časticami. Takže môžete vyčistiť povrch a ľahnúť si, aby žiarilo ako nové. S dobrým voskom môžete na farbe odstrániť malé odreniny povrchu.

Tešíte sa na bicykel pre novú sezónu pripravenú v najlepšom stave? Urobte si čas a dajte stroju najlepšiu starostlivosť.