Výbava na motorku do chladnejšieho počasia. Na čo nezabudnúť?

Prvé slnečné lúče už sa derú cez mraky a niektoré dni doslova nabádajú k tomu, aby sme už konečne začali jarnú sezónu. Aby ste domov neprišli s nepríjemným prechladnutím, pozrite sa na základnú výbavu. Čo si nezabudnúť?

Oblečenie, ktoré chráni

Každý motorkár vie, že v klasickom oblečení sa na mašinu nesadá. Základom bezpečnosti sú topánky na motorku, kvalitná bunda aj moto nohavice. Tieto odevy v sebe obsahujú chrániče, ktoré minimalizujú následky prípadného pádu. Samozrejme na motorku nikdy nesadáme bez helmy. Moto rukavice sa starajú o pohodlie pre naše ruky. Čo ale pridať, aby nám nebola zima?

Vyhrievané hefty?

Má vaša motorka vyhrievanie riadidiel? Skvelé! Je najvyšší čas to poriadne vyskúšať. Dajte najvyššiu teplotu a môžete si vyjsť na výlet aj v prípade, že teploty ešte nie sú práve ideálne. Proti vetru chránia aj plastové kryty na ruky, ktorými disponujú niektoré typy motocyklov.

Čo si obliecť?

V chladnom počasí by ste si mali predovšetkým chrániť krk. Špeciálne nákrčníky pre motorkárov sú vytvorené tak, aby boli nepremokavé a odolali aj chladnému počasiu. Krk si preto chráňte termo nákrčníkom na motorku.

Pre chladné počasie vždy zvoľte rukavice, ktoré sú zateplené. Všeobecne platí, že by sme vždy mali mať aspoň dva páry rukavíc. Jedny pre letnú sezónu, ďalšie pre chladnejšie dni. V prípade štartu sezóny si preto nezabudnite nasadiť zateplené rukavice.

Extrémne počasie

Vyšli ste v čase, keď bolo vcelku znesiteľné, ale po ceste zisťujete, že bude potrebné ešte niečo obliecť, aby ste neprišli chorí? Rovnako ako väčšina motorkárov so sebou určite vozíte nepremokavú kombinézu, ktorú si v prípade dažďa nasadíte cez svoje oblečenie. Práve teraz sa bude skvele hodiť. Ide o ďalšiu vrstvu, ktorá sa postará o zateplenie tela.

V chladnom počasí je možné si na motorke užiť príjemnú a bezpečnú vychádzku. Potrebujete mať ale kvalitné oblečenie.