Čo si nezabudnúť vziať na výlet na motorke?

Počasie vás láka vyjsť von a radi by ste si konečne prevetrali mašinu? Pozrite sa na základné veci, ktoré by ste so sebou mali mať zakaždým, keď sa niekam vydáte.

Kvalitné oblečenie

Možno sa vám zdá, že obstarávacia cena motorky je príliš vysoká na to, aby ste sa ešte dovybavili. Keď si ale uvedomíte, že oblečenie je pre vás jediná ochrana v prípade pádu, zrazu máte jasno. Moto rukavice chránia vaše prsty a ruky pri každej jazde nielen proti pádu, ale aj proti lietajúcemu hmyzu. Moto bunda je prvok, ktorý ochraňuje vaše lakte, ramená aj slabiny. A o nutnosti zapnúť si prilbu asi nikto polemizovať nebude.

Lekárnička

Idete sa len vyvenčiť okolo komína, alebo vás čaká dlhá streka? V každom prípade by ste nikdy z domu nemali vychádzať bez lekárničky. V tej by sa okrem obligátnych povinných prvkov mali vyskytovať aj lieky, ktoré bežne užívate. Hodí sa tiež pribaliť niečo na bolesť, niečo na horúčku, a tiež niečo proti hnačke. Pre všetky prípady. Ako správny motorkár už asi v lekárničke vozíte aj niečo na potlačenie príznakov alergie pre prípad bodnutia hmyzom, však?

K+M+B

Ale nie, nebojte sa. Na motorku s vami nemusí sadať Gašpar, Melichar a Baltazar. Rovnako by ste ich ťažko uviezli, keď toho so sebou tak nesú. Táto skratka nepripomína Tri kráľa, ale klasiku, ktorú už možno poznáte: kľúče, mobil, okuliare. Každý si to vyloží podľa svojho, ale mnoho z nás by k trom kráľom pridalo ešte jedno základné písmeno: D. D ako doklady, ktoré si niekedy môžeme nechtiac zabudnúť doma. Takže na každý výlet by s vami táto posvätná trojica až štvorica určite mala vyjsť.

Už sa tešíte na výlet? Pre poriadok ešte uvedieme, že sa so sebou hodí vziať aj špeciálny sprej na dojatie, s ktorým si dokážete opraviť drobný defekt. S týmto zázrakom sa vám podarí nielen dieru dočasne opraviť, ale aj bicykel nafúkať a dôjsť do najbližšieho servisu.