Akú úlohu majú topánky na motorku?

Skúsení motorkári už vedia, čo si obuť, keď vyrážajú za motorkárskym dobrodružstvom. Majú za sebou najazdené stovky kilometrov a pochopiteľne, že najväčší dôraz kladú na pohodlie. Také by mali byť aj topánky na motorku. Tu však často rozhoduje aj druh stroja alebo štýl jazdy. Takže, aké máte možnosti?

Čo rozhoduje pri voľbe topánok na motorku

Keď už ste si zaobstarali svoju vlastnú motorku, tak pri výbere vhodnej obuvi nepozerajte ani tak na cenu ako skôr na dôležitejšie faktory. Tými sú predovšetkým bezpečnosť a kvalita. Iste, dizajn hrá tiež rolu, ale vaše nohy by mali byť predovšetkým v bezpečí, a až potom prichádza na rad ich vzhľad. Treba si tiež odpovedať na otázku, či v topánkach budete výhradne riadiť, alebo aj chodiť.

Ono sa to nezdá, ale až keď sa v nich pôjdete prejsť, tak zistíte, že napríklad v tých vysokých to nie je veľmi pohodlné. Pokiaľ teda skĺbite dokopy jazdu na motorke s prehliadkou nejakej zaujímavosti v prírode či meste, mali by ste si obuť topánky na motorku, v ktorých sa vám bude aj pohodlne chodiť . Sú to najmä tie nižšie.

Existujú moto topánky aj pre ženy

Hoci by sa mohlo zdať, že motorkársky svet je doménou len mužov, opak je pravdou. Svoje miesto v ňom majú aj motorkárky. A tiež na nich myslia výrobcovia obuvi. Dámske topánky na motorku spoznáte podľa elegantnejšieho vzhľadu so zvýraznenou lýtkovou časťou, vyššieho podpätku. Celkovo je u nich kladený dôraz na design, ktorý ženy vedia oceniť. Ale vyberať si modely môžu aj z unisex topánok na motorku, ktorých je v ponuke obchodov možno zastúpených viac.

Topánky na motorku podľa druhu stroja

Na motokrosovú motorku budete kupovať iné topánky ako na chopper či skúter. Na slabšie stroje na jazdu po meste si môžete zaobstarať obuv na skúter, ktorá sa najviac blíži klasickej mestskej obuvi. Motokrosové topánky vyžadujú dôraz na bezpečnosť a ochranu pred blatom. Táto obuv sa vyrába najčastejšie v kombinácii kože a gumy. Pre rýchlejší štýl jazdy sa potom hodia športové topánky na motorku s vysokou mierou ochrany prstov, členkov a päty.