Údržba textilného motocyklového oblečenia

Najdôležitejšou a základnou radou, ktorú vám môžeme dať na udržiavanie vášho textilného vybavenia v dobrom stave, je prečítať si starostlivo pokyny výrobcov na štítkoch.

Niektorí motorkári si potom myslia, že pranie znižuje odolnosť proti oderu alebo funkčnosť membrán. Je dôležité si tiež uvedomiť, že nečistoty v podobe mastnoty môžu nenávratne poškodiť materiál.

Všeobecne pred každým praním najskôr vyberte všetky vyberateľné chrániče. Pokiaľ vaše oblečenie obsahuje vyberateľné termo podšívky, vždy ho vyberte a vyperte zvlášť.

Pri praní oblečenia v práčke sa odporúča prať odevy s membránou v šetrných, najlepšie tekutých prostriedkoch určených na membrány av kratšom cykle na 30 °C. Nepoužívajte aviváž a žiadne zmäkčovacie prostriedky. Sušte v sušičke do 100°C alebo najlepšie pomocou ramienka za izbovej teploty mimo dosahu tepelných zdrojov.

Pokiaľ budete prať ručne, čo za nás odporúčame, dajte oblečenie odmočiť do vane s vlažnou vodou a pracím prostriedkom v podobe gélu alebo roztoku mydla. Hrubšie nečistoty môžete odstrániť pomocou mäkkej kefy. Potom oblečenie dôkladne prepláchnite a premačkajte. Cykly opakujte pokiaľ voda nezostane čistá. Nakoniec odev osprchujte, vyžmýkajte a zaveste najlepšie pomocou ramienka. Sušte pri izbovej teplote mimo dosahu zdrojov tepla.

Po dokonalom preschnutí naimpregnujte na oblečení položené vodorovne tak, aby prostriedok nestekal.