Reflexná vesta nie je pre hanbu

Jazda na motorke nie je len o slobode a užívaní si okamihu. Treba myslieť na bezpečnosť. Moto oblečenie a celkovo vybavenie na motorku by ste tak nemali oklamať o slušivú reflexnú vestu. Moto vybavenie nie je len o štýle, ale predovšetkým o dodržiavaní pravidiel. Až potom prichádza na rad zábava.

Buďte vidieť

Veľa motorkárov stavia na čiernu klasiku. Skvele ladí so silnými strojmi, je drsná a tajomná. Aj sami výrobcovia sú si toho vedomí a značnú časť svojej ponuky navrhujú práve v najtemnejšom odtieni. Na pohľad je to síce efektné a budí punc luxusu, ale na ceste kúzlo čierneho monolitu chýba. Motorkár je zle vidieť a bez reflexných prvkov sa nemožno čudovať, že mnohí vodiči áut rýchle žihadlo zaznamenajú až na poslednú chvíľu alebo vôbec.

Nemá zmysel ísť nehode naproti. Stačí doplniť moto vybavenie o reflexnú vestu alebo decentnú alternatívu, ako na seba v prevádzke upozorniť.

Reflexná vesta

Vesta v žlto neónovej farbe je ideálny pomocník na cesty. Nielen pre prípad nehody alebo pomôcť ďalším účastníkom prevádzky, ale hodí sa aj v nepriazni počasia alebo na neprehľadnej ceste. Obstarávacia cena je smiešne nízka, rovnako tak váha, skladnosť výborná. Zmestí sa do priestoru pod sedlo aj do vrecka na koženej bunde.

Reflexné popruhy

Kto nechce vyzerať ako pojazdný dopravný kužeľ, môže zvoliť jednoduché “šírky”. Tie je možné zapnúť cez bundu a utiahnuť tak, aby sedeli na telesnej miery a pri jazde držali na svojom mieste. Oproti veste ide o minimalistické prevedenie, a ešte viac kompaktné riešenie, ako byť na ceste vidieť.

Reflexné prvky

Nemajú taký efekt ako dve predchádzajúce varianty, ale lepšie ako čiernočierna kombinéza. Strieborné pruhy alebo odznaky, logá a panely sú elegantné, na moto bundách nerušia a zároveň sú pre ostatných vodičov dobre viditeľné.