Na motorke po Česku. Aké miesta si zamilujete?

Česka krajina je plná krásnych miest, ktoré ocení každý cestovateľ. Chystáte sa na výlet na mašine? Tieto miesta si nesmiete nechať ujsť, pretože sú skutočnou slasťou pre všetkých milovníkov jednostopových vozidiel. Tak kam to bude?

Červenohorské sedlo

Nikdy ste o ňom nepočuli? Nevadí. Tento krásny úsek cesty v Jeseníkoch je skutočnou radosťou. Keď sa prechádzate dlhými tiahlymi zákrutami, skutočne si jazdu môžete vychutnávať. Zastavíte sa na Škriatku a idete ďalej. Ako milovník prírody si na chvíľu zastavíte, zložíte motorkársku bundu a kocháte sa výhľadmi. Jo a milovníci sladkého si nesmú zabudnúť dať výborné kysnuté knedle s hromadou čučoriedok z Jeseníkov. Jednoducho super výlet po našej krajine!

Pekelné bane

Najväčšie pieskovcové podzemie v rámci Európy, ktoré slúži milovníkom jazdy v jednej stope nesmie na našom zozname chýbať. Takže - odopnite si motorkárske oblečenie a hurá pod zem! A kde túto krásu nájdete? Neďaleko obľúbeného "Mácháča", medzi dedinami Svitava a Velenice. Tieto priestory už sú pritom dosť fúzaté, vznikli počas 18. storočia pri hĺbení piesku potrebného na výrobu zrkadiel. Kto miluje rozprávku S čertmi nie sú žarty, musí si sem zájsť.

Ještěd

Kto by si nezamiloval tie výhľady z každej zákruty? Vyjdite si na Ještěd a dovoľte času, aby len tak plynul. Originálny architektonický počin rozhľadne a hotela, ktorý vznikol podľa návrhu českého architekta Karla Hubáčka je tu s nami už od roku 1973. Pokiaľ máte trochu času a chcete si vychutnať hviezdne nebo a výhľad na nočnú krajinu, zložte si motorkárske nohavice, hoďte sa do civilu a ubytujte sa.

Kohútka v Beskydoch

Samozrejme nezabudneme ani na východnú časť nášho územia. Kto ešte nekľučkoval v Beskydách, mal by to rýchlo napraviť. Napríklad tým, že si vyjde na Kohútku. Nemusíte sa pritom báť, že po ceste stretnete niekoho v protismere, všetko je riadené semaforom. Radosť z jazdy a eufória z nádherných výhľadov sa potom ešte môže znásobiť. Hore vás čaká reštaurácia, ktorá ponúkne zase ochutnávku beskydských čučoriedok. Nie, legrace, samozrejme vynikajúce mäso tam majú tiež. Super zážitok z jazdy hore aj dole!

Kozákov v Českom raji

Vedeli ste , že na najvyšší vrchol Českého raja i Podkrkonošia vedie celkom pohodlná cesta? Pritom asi málokto tuší, že sa práve pazúri na sopku. V treťohorách by ste si na podobný výlet asi nechali zájsť chuť, to bola sopka totiž ešte činná. Nechajte si hore zdať o krásach olivínov a ďalších polodrahokamov, ktoré sa v tejto oblasti ťažili. Čo by ste povedali dnu, kedy budete mať Český raj aj Krkonoše ako na dlani? Už vidíme, ako sa tešíte, koho nového tam stretnete.

Les Kráľovstvo na Labe

Nepôjdete ani na vysokú horu, ani si nebudete kľučkovať veľa zákrut. Napriek tomu je tento výlet nezabudnuteľný. Dostanete sa totiž do miesta, kde sa vám z ničoho nič z lesa vynorí úplný zjav. Ide o priehradu s názvom Les Kráľovstvo. Kto tu zatmie, má ešte bonus, večer to všetko vyzerá ešte úchvatnejšie. Stavba prebiehala na začiatku minulého storočia a dodnes je priehrada národnou technickou pamiatkou. Architektonický skvost, pri ktorom si vaša mašina nesmie zabudnúť urobiť poriadne selfíčko.

Novohradské hory

Jindrichuv Hradec a jeho okolie poskytuje mnohé krásne miesta. Čo by ste povedali tomu opustiť Třeboň a vydať sa smerom na juh? Obľúbený cieľ motorkárov, cesty číslo 154, už na vás čaká. Vyvezie vás z rovinatého okolia Třeboně až do Nových Hradov. Dajte si cestu do Českých Veleníc a kochajte sa výhľadmi do kraja. Len buďte opatrní a uistite sa, že máte kvalitné motorkárske oblečenie a že ste si vedomí, že tento kraj s obľubou navštevujú aj cyklisti alebo menej zdatní vodiči. Keď sa nebudete ponáhľať, o to viac si výlet vychutnáte.

Tak čo , už viete, kam sa vydáte?