Čo skontrolovať pred nákupom motocykla?

Kúpa motocykla je vec, že ​​jedného dňa je uviaznutý v živote takmer každého človeka. Najmä vtedy, keď sa narodeniny dostanú moto oblečenie, čo je prvý impulz, ktorý skutočne jazdí na cestných cestách na dvojkolesovom spoločníku. Ale aby ste neobsahovali ani nekúpite taký zajac v taške, je dobré vedieť, čo skontrolovať pred nákupom motocykla. Koniec koncov, je to iba stroj a ak ho nekúpite v úplne novom stave, niektoré komponenty nemusia byť v dobrom stave.

Ako je na tom motor?

Jedna z kľúčových vecí, ktorú je potrebné skontrolovať pred zaplatením sumy požadovanej pre motocykel, skontrolujte motor. Hovoríme o najdôležitejších častiach spoločníka s dvoma kolesami, takže to skúste v ideálnom prípade. Sadnite si, keď je motor úplne chladný a zistite, ako rýchlo skočí a či sa mu stane.

V súvislosti s tým skontrolujte olej a farbu. Sledujte, kedy je mliečny. Hovorí sa, že tekutina uniká do oleja, čo potom môže viesť k zlyhaniu a oprave vozidla.

Ako vyzerá podvozok?

Keď krátko chodíte po motocykli a dospieť k záveru, že motor a olej sú úplne v poriadku, oplatí sa skontrolovať bicykel a vzhľad. Po prvé, otestujte podvozok, pri jazde by sa nemali počuť žiadne nežiaduce zvuky. Predné a zadné zavesenie by sa po montáži vodiča nemalo klesať o viac ako dvadsaťpäť percent svojho rozsahu tlmenia.

Tiež pozrite sa na ložiská, ktoré majú úlohu zvýšiť stabilitu stroja (čo je kľúč). Keď sa stroj hojdá, nemala by existovať vôľa v krku riadenia.

A čo brzdy?

Pretože sa chcete vyhnúť situácii, v ktorej by vás brzdy doslova nepočúvali, skontrolujte ich. Pravdepodobne sa budú nosiť, najmä ak si kúpite použitý motocykel, ale ich opotrebenie by malo byť párne.