Aké chrániče na motocykel budete potrebovať?

Chrániče na motocykel sa budú starať o ochranu všetkých citlivých miest na vašom tele počas vašich ciest. Pomáhajú minimalizovať dôsledky pádu nielen pre jazdcov na okruhu, ale aj pri normálnej dennej prevádzke. Aké chrániče existujú?

Základom je kvalita

Či už kupujete chrániče motocyklov pre vaše cesty do práce alebo na dovolenku, mali by ste si tieto ochranné prvky kúpiť vždy s kvalitou a homológom. Práve tu sa rozhodne, aké pre vás budú mať dôsledky pre vás a určite neplatí. Okrem toho môžete pomaly kúpiť chrániče a skladať ochranné brnenie, ktoré bude zároveň pohodlné a bezpečné.

Základné chrániče

Máte radi jazdu na Chopper? Alebo vás stále priťahujú offroad trate? Vo všetkých prípadoch by ste mali mať vždy základné chrániče, ktoré budú dávať pozor na niektoré časti vášho tela. Sú to kolená, ramená, chrániče lakťa a chrbtica. Niektoré moto odevy už ponúkajú integrované chrániče a pri čistení oblečenia ich môžu odstrániť iba z ich pevného miesta. Ak vaše oblečenie nemá integrované chrániče, jednoducho ich kúpite.

Motorkári vedia

Všetci, ktorí jazdia na jednej trati, sa zhodujú na jednej - naša krajina nie je presne jedným z najhorúcejších miest, kde by sa človek mohol pohybovať na motocykli. Preto veľa motorkárov kupuje obličky a ochrancovia krku. Najmä za chladnejšieho počasia sú to príslušenstvo, ktoré vám budú slúžiť.

Niektoré chrániče pozostávajú z ľahkých materiálov, ktoré sa vyznačujú tvarovou pamäťou. V rámci odevu cestovateľov ide o penové chrániče, ktoré zabezpečujú absorpciu s vysokým nárazom. Na športovejšiu jazdu sa používajú skôr pádry plastov a kompozitov, niekedy aj z kovových materiálov.

Môžete rozpoznať správny homológ podľa CE. Mal by existovať aj primeraný štandard Európskej únie, ktorú prvok spĺňa.