Ako zvoliť motocyklovú bundu?

Nevyberáme najdôležitejšie vybavenie na motocykle každý mesiac. Preto venujte dostatočnú pozornosť tomu, aké vlastnosti by mali mať vaša bunda. Materiál určuje použitie

Materiál určuje použitie

Najskôr vyberte materiál. Bude vaša bunda na motorku vyrobená z kože alebo uprednostňujete textil? Koža s vloženými ochrannými prvkami patrí medzi materiál najvyššej kvality, ktorý v prípade nárazu vydrží veľkú úroveň záťaže. Pre dlhších odborníkov si však pravdepodobne nevyberiete kožené kombinézy. Tu je vhodnejšia bunda a nohavice, ktoré jednoducho vetrajú a suchú.

Ochranné prvky

Ďalším atribútom, ktorý musí vaša bunda splniť, sú potrebné ochranné prvky. Budete mať bundu, v ktorej je už postavený ochranca chrbtice? Alebo radšej hľadáte niečo viac zadarmo? Každá bunda na motorke by mala mať ramená a chrániče lakťa. Niektorí tiež ponúkajú posilnenie nielen v chrbtici, ale aj v blízkosti dolných vreciek.

Bude sedieť?

Bunda musí doslova sedieť. Keď vyskúšate oblečenie motorkára, musíte sedieť. V rovnakej polohe, ako ste práve jazdili po vašom stroji. Toto je jediný spôsob, ako zistiť, či ste si vybrali dĺžku pravého rukávu a bundy sami. Bunda vám nesmie brániť v tom, aby ste sa voľne pohybovali, ale nemalo by byť príliš voľné na to, aby vás udržali.

Reflexné prvky

Viete vopred, že chcete viděť aj byť vidění. Niektoré motocyklové bundy sú špeciálne navrhnuté tak, aby vynikli vo svojich reflexných prvkoch v prípade zníženej viditeľnosti. V prípade potreby ostatné kusy hodia reflexnú vestu alebo vodotesné s reflexnými prvkami.

Koľko to stojí

Vysokokvalitná motocyklová bunda je investícia do vášho zdravia. Zatiaľ čo vodiči automobilov chránia airbagy a rôzne deformačné zóny, iba vy a vaše oblečenie ste na motocykli. Skutočne to nestojí za záchranu. Bunda bude trvať mnoho rokov a v prípade pádu zabezpečí, že bude spomenúť jej následky.

Bunda motocykla je jedným zo základných zariadení, od ktorého závisí vaše pohodlie a bezpečnosť.